Buğdaylı Yeşil Salata
Malzemeler:
2 su bardağı buğday
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet göbek marul
Yarım demet dereotu
1 demet roka
1 demet taze soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 kahve fincanı tane mısır
3 adet kornişon turşu
1 kahve fincanı dilimlenmiş zeytin
1 çorba kaşığı nar tanesi
1 çorba kaşığı biber salçası
Yapılışı:
Buğdayı akşamdan ıslatıp ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün.
Buğdayı tencereye alıp üzerini iki kat geçecek kadar su ekleyerek buğday yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın.
Yeşilleri yıkayıp süzdükten sonra doğrayın.
Yeşilliklerin hepsini (yumurta, salça, sıvıyağ hariç) diğer malzemelerle harmanlayın.
Sos için bir kapta salça ve zeytinyağını iyice karıştırıp salatanın içine ekleyip tekrar iyice karıştırın.
Servis tabağına alıp haşlanmış yumurta dilimleri ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Buğdaylı Yeşil Salata
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 03, 2024
Rating:
Hiç yorum yok