Peynir Kremalı Pasta


Malzemeler:
300 gr. un
3 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı süt

Kreması için:
3 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Yarım litre süt
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket labne peyniri



Üzeri için:
Eritilmiş çikolata
50 gr. margarin
2 çorba kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı kakao
1 çay bardağı sıcak su
File fındık

Yapılışı:
Unu derin bir kaba eleyip, pudra şekeri, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip harmanlayın.

Başka bir kapta süt ve yumurtaları mikserle çırpıp her iki karışımı birleştirip tahta bir kaşıkla karıştırın.

22-24 cm çapında kelepçeli yuvarlak bir kalıbı yağlayıp un serpip kalıbın içine dökün.

Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Üzeri için granül kahveyi bir çay bardağı kaynar suda eritip içine margarin, pudra şekeri ve kakaoyu ekleyip karıştırın.



Keki fırından alıp sıcakken üzeri için hazırladığınız karışımı üzerine gezdirerek dökün ve keki bu şekilde soğumaya bırakın.

Kerma için labne dışındaki bütün malzemeleri sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Ocaktan alıp üzerinde kabuk bağlamaması için ara sıra karıştırarak soğutun ve soğuyunca labne peynirini ekleyip tekrar çırpın.

Kek soğuduktan sonra enine iki eşit dilime kesip taban diliminin üzerine kremayı yayın.

İkinci dilimi kremanın üzerine kapatıp eritilmiş çikolata ve fındık ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun.


Peynir Kremalı Pasta Peynir Kremalı Pasta Reviewed by gastronotunmutfagi on Temmuz 30, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok