Sebzeli Kereviz Dolması


Malzemeler:
6 adet iri kereviz
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet soğan
1 çorba kaşığı un
200 gr dondurulmuş bezelye
1 adet limonun suyu 
2 su bardağı su
1,5 çay bardağı zeytin yağı
1 su bardağı doğranmış domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kaya tuzu



Süslemek için:
2 çorba kaşığı dereotu

Yapılışı:
Kerevizleri soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin ve içlerini oyarak çıkarın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.

Kerevizlerin tencerede düz durması için alt kısımlarını hafif kesip düzeltin.

Patatesi ve havucu soyup zar şeklinde doğrayıp soğanları kıyın.

Bezelye ve havucu tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. 

Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağını ısıtıp soğanları soteleyip unu ekleyip kavurun.



Sırasıyla bezelye, havuç ve patatesi ekleyip karıştırarark 5 dakika kavurduktan sonra tuz serpip ocaktan alın.

Kerevizleri süzüp tencereye dizin.

Patatesli karışımı kerevizlerin içlerine paylaştırın.

Su, şeker, limon suyu ve 1 tutam tuz ekleyip kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kalan yağı tavada ısıtıp doğranmış domatesi ekleyin ve kısık ateşte koyu salça kıvamında pişirin.

1 tutam tuz serpip karıştırın.



Sosu servis tabağına alıp üzerine kereviz dolmalarını yerleştirin.

Afiyet olsun.
Sebzeli Kereviz Dolması Sebzeli Kereviz Dolması Reviewed by gastronotunmutfagi on Aralık 05, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok