Çikolatalı Ekmek

Malzemeler:
1 kg. un
3 su bardağı ılık su
30 gr. taze maya
30 gr. bal
2 çorba kaşığı kaya tuzu

İçi İçin:
300 gr. çikolata
200 gr. yumuşatılmış tereyağı
200 gr. iri kıyılmış fındık




Yapılışı:
Ilık suyun yarısı ile maya ve balı eritin.
Geniş bir kapta un ve tuzu karıştırıp unun ortasını havuz gibi açtıktan sonra hazırladığınız mayalı suyu dökün.

Yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırıp hamura yuvarlak bir şekil verip fırın tepsisine koyarak üzerine bıçakla çentik atın.

Hamurun üzerini bir örtüyle örterek 40 dakika mayalanmya bırakın.

Hamuru mayalandıktan sonra tekrar yoğurup iki eşit parçaya bölün.

Hamurların üzerini unlayıp üzerini örtün. Hamur kabarıncaya kadar bekletin.

Hamurları unlu bir yüzeyde merdane ile açarak uzun dikdörtgen şekil verin.

Hamurların üzerine tereyağının yarısını sürüp fındık ve çikolata serperek rulo halinde sarın.




Ruloları 2 cm eninde kesip yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

15-20 dakika bekletip servis edin.

Afiyet olsun.


Çikolatalı Ekmek Çikolatalı Ekmek Reviewed by gastronotunmutfagi on Nisan 21, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok