Sütlü ve Zeytinli Pide
Malzemeler:
500 gr. un
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Yarım paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
Yarım tatlı kaşığı kekik
Üzeri için:
1 adet yumurta
1 çorba kaşğı yoğurt
Yapılışı:
Pide hamuru için mayayı ve 2 çorba kaşğı suyu bir kapta iyice karıştırın.
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
Maya, ılık süt ve tuzu ekleyip ıslakça bir hamur yoğurup mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru, un serpilmiş tezgahta elinizle bütün bir yuvarlak şeklinde açıp yağlanmış pişirme kabına yerleştirin.
Bir kasede yumurta ve yoğurdu karıştırıp hamurun üzerine sürün.
Sonra keskin bir bıçakla hamurun üstünü isteğiniz şekli vererek çizin.
Pişirme kabındaki hamuru tekrar ılık fırına verin.
Fırının kapağını kapatıp 35 dakika mayalanması için fırında bırakın.
Hamuru fırında çıkarıp fırını 250 dereceye ayarlayın.
Pideyi 10-15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın.
Afiyet olsun.
Sütlü ve Zeytinli Pide
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Nisan 19, 2024
Rating:
Hiç yorum yok