Kaşık Dökmesi
2 adet yumurta
3 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı tam buğday unu
1 minik tutam kaya tuzu
Tavayı yağlamak için;
Çok az zeytinyağı
Yapılışı:
Yoğurdu çırpma kasesine alın, üstüne 2 yumurtayı ilave edin.
Zeytinyağı, kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek çırpın.
Tavayı yağlayın ve gerekirse fazla yağı peçete ile alın.
Bir yemek kaşığı yardımıyla hamurdan alın ve sıcak tavaya koyun. Kaşığın tersiyle hafifçe yayın (inceltmeden düzeltin)
Bir yüzü kızarınca diğer yüzünü çevirin ve kabarıp kızarınca servis tabağına alın.
Tüm hamur pişince ılık ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaşık Dökmesi
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 25, 2024
Rating:
Hiç yorum yok