Kaşık Dökmesi

Malzemeler:  
1 su bardağı yoğurt 
2 adet yumurta 
3 çay kaşığı kabartma tozu 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
1,5 su bardağı tam buğday unu 
1 minik tutam kaya tuzu 

Tavayı yağlamak için;
Çok az zeytinyağı 



Yapılışı: 
Yoğurdu çırpma kasesine alın, üstüne 2 yumurtayı ilave edin. 

Zeytinyağı, kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek çırpın. 

Tavayı yağlayın ve gerekirse fazla yağı peçete ile alın. 

Bir yemek kaşığı yardımıyla hamurdan alın ve sıcak tavaya koyun. Kaşığın tersiyle hafifçe yayın (inceltmeden düzeltin) 

Bir yüzü kızarınca diğer yüzünü çevirin ve kabarıp kızarınca servis tabağına alın. 

Tüm hamur pişince ılık ya da soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Kaşık Dökmesi Kaşık Dökmesi Reviewed by gastronotunmutfagi on Ocak 25, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok