Yaz Böreği

Malzemeler: 
1 paket milföy hamuru 
1 adet iri havuç 
2 adet orta boy patates 
1 su bardağı haşlanmış bezelye 
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar 
1 adet yumurtanın akı 
Kaya tuzu 



Yapılışı: 

Havucu ve patatesleri haşlayın. 

Haşlanmış havucu ve patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin. 

Haşlanmış bezelyeyi, rendelenmiş kaşarı ve tuzu diğer karışıma ekleyin. 
4 adet milföy hamurunu kare olacak şekilde dizip yapıştırın. 

Hazırladığınız harcı üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. 

Buzlukta yarı yarıya donuncaya kadar bekletin. 

Yarım cm aralıklarla keserek yağlanmış tepsiye dizin. 

Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

Afiyet olsun.


Yaz Böreği Yaz Böreği Reviewed by gastronotunmutfagi on Mayıs 22, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok