Yaz Böreği
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
1 adet iri havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
1 adet yumurtanın akı
Kaya tuzu
Yapılışı:
Havucu ve patatesleri haşlayın.
Haşlanmış havucu ve patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
Haşlanmış bezelyeyi, rendelenmiş kaşarı ve tuzu diğer karışıma ekleyin.
4 adet milföy hamurunu kare olacak şekilde dizip yapıştırın.
Hazırladığınız harcı üzerine yayıp rulo şeklinde sarın.
Buzlukta yarı yarıya donuncaya kadar bekletin.
Yarım cm aralıklarla keserek yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Yaz Böreği
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mayıs 22, 2024
Rating:
Hiç yorum yok