Köz Patlıcan Çorbası

Malzemeler: 
2 adet patlıcan 
1 su bardağı süt  
2 yemek kaşığı un 
3 yemek kaşığı bulgur 
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 litre su 

Yapılışı: 
Patlıcanlara bıçak yardımıyla delikler açın ve ocakta çevirerek közleyin. 

Közlediğiniz patlıcanları soğuması için bir kaba alın ve üstünü sıtreç film ile kapatın. 

Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyun ve bıçak yardımıyla doğrayın ve tencereye alın. 



Üstüne tereyağı ve bulguru ilave ederek 2 dakika kadar kavurun. Patlıcanlar iyice tel tel ayrılacak. 

Tencereye su ilave edin ve 5 dakika kadar kaynatın. Un ve sütü bir kap içinde çırpın. 

Köz patlıcan çorbasından bu sütlü karışıma ilave edin ve karışımın ılınmasını sağlayın. 

Sütlü karışımı tencereye ekleyin ve karıştırarak kıvam alıncaya kadar kaynatın. 

Kıvam alan çorbayı sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.


Köz Patlıcan Çorbası Köz Patlıcan Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Temmuz 06, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok