Anadolu Çorbası


Malzemeler: 

2 çay bardağı erişte 
Yarım çay bardağı yeşil mercimek 
1 adet küçük boy soğan 
1-2 diş sarımsak 
1 adet orta boy domates 
1 adet çarliston biber 
1 yemek kaşığı salça 
1 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 yemek kaşığı tereyağı 
5 su bardağı su (isteğe göre et suyu) 



Yapılışı: 

Soğanı ve sarımsakları ince ince kıyın. Domatesin kabuğunu soyup yine soğanların boyutunda doğrayın. 

Çarliston biberin sapını ve çekirdeklerini alıp domateslerin büyüklüğünde doğrayın. 

Tereyağı ve sıvıyağ karışımını tencereye alın, üzerine soğan, sarımsak ve erişteleri ekleyerek kavurun. 

Soğanlar pembeleşince domates, biber ve bir miktar tuz ilave ederek 2 dakika daha kavurun. 

Yeşil mercimek ve salçayı ekleyerek 3-4 dakika kadar kavurmaya devam edin. 



5 su bardağı sıcak suyu (et suyu daha lezzetli olacaktır) ekleyerek 10-15 dakika kadar pişirin. 

İsteğe göre nane ya da reyhanla servis yapın.

Afiyet olsun.
Anadolu Çorbası Anadolu Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Nisan 14, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok