Ceviz Krokantlı Pasta
Malzemeler:
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 poşet krem şanti
1 litre süt
Krokant için;
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı şeker
Şekeri kısık ateşte eritin.
Yapılışı:
Keki hazırlamak için;
Oda ısısındaki yumurtaları mikserle köpürünceye kadar çırpın. şekeri de ilave edip çırpın.
Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin.
Düşük hızda çırpıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
Önceden ısınmış 170 derece fırında pembeleşene kadar 15-20 dakika pişirin.
Çıkan keki tepsinin uzunlamasına ölçerek ikiye kesip iki tane eşit parça elde edin.
Bir beze sarıp birkaç saat dinlendirin.
Kremayı hazırlamak için;
Un, nişasta, şekeri 1 litre sütle karıştırarak pişirip vanilyayı da ekleyip dolapta iyice soğumaya bırakın.
2 poşet krem şantiyi 2 su bardağı sütle çırpın.
Yarısını soğuyan karışıma ekleyin.
Yarısını üzerine ve süslemede kullanmak için ayırın.
Krokantı hazırlamak için;
Cevizleri ekleyip çevirin ocaktan alıp hemen soğumadan yağlı kağıt üzerine veya margarinle yağlanmış bir tepsiye incecik dökün.
Soğuyunca istediğiniz boyutta elinizle kırın yada merdaneyle inceltin.
Krokant hazırladığımız tencerenin dibine karameli eritmek için 1 su bardağı su koyup kaynatıp soğutun.
Karamel rengi bir ıslatma suyu elde edin. İsterseniz sütle de ıslayabilirsiniz.
Daha sonra kekin bir parçasını bu suyla ıslayıp bolca kremadan sürün.
Kremadan üzerine de sıvamak için birazcık ayırabilirsiniz.
Hazırladığınız krokantların yarısını serpin.
İkinci parçayı üzerine koyup karamelli suyla bu parçayı da ıslayın.
Artan kremayı da her yerine sıvayıp dolaba kaldırın.
Yarım saat kadar bekletip kremayı iyice çekmesi için daha önce çırptığınız krem şantiyle tekrar pastayı sıvayıp pürüzsüz bir görüntü elde edin.
Krokantlarla ve damla çikolatayla krem şantiyle istediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.
Ceviz Krokantlı Pasta
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 13, 2024
Rating:
Hiç yorum yok