Mantar Tatlısı
Malzemeler:
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
200 gram margarin
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Hamur yoğurma kabına oda sıcaklığında margarin pudra şekerini ekleyip krem haline gelene dek yoğurun.
Kakaoyu kabartma tozu nişasta unu ilave edip yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iki avuç arasında yuvarlayın.
Bastırmadan bir soda veya gazoz şişesini yıkayıp una batırıp kurabiyenin ortasına derince batırıp çekerek mantar şekli verin.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 25 dakika pişirin.
Şerbetin Yapılışı:
1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı su ile kısık ateşten 10 dakika kaynatın.
1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edip ateşten alıp soğutun.
Üzerine soğuk şerbet dökün servis yapın.
Afiyet olsun.
Mantar Tatlısı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 02, 2023
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 02, 2023
Rating:



Hiç yorum yok