Bezelye Çorbası


Malzemeler: 

500 gram bezelye 
2 adet arpacık soğan 
Yarım adet kereviz 
50 gr dilimlenmiş pastırma 
1,5 çorba kaşığı tereyağı 
1 adet küçük göbek salata 
1 çay fincanı krema 
4 su bardağı et suyu 
3-4 dal taze nane veya 1 çorba kaşığı kuru nane 
2 dilim tost ekmeği 
Kaya tuzu
Tane kırmızı biber 




Yapılışı: 

Kereviz, pastırma ve arpacık soğanlarını küçük küpler halinde doğrayın. 

Göbek salatayı yıkayıp, iri parçalar halinde kesin. 

1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip soğan, kereviz ve pastırmayı ekleyin. Sık sık karıştırarak kavurun. 

Bezelye, göbek salata ve et suyunu ilave edip karıştırın. 

Kapağını kapatıp 20-25 dakika kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. 

Karışımı blendır ile ezip tekrar ateşe alın. 




Krema ve ince doğranmış nane yapraklarını ilave edip, 20 dakika daha pişirin. 

Tost ekmeklerini küçük üçgenler halinde doğrayın. 

Kalan tereyağını tavada eritip ekmekleri kızartın. 

Çorbayı servis tabaklarına paylaştırıp kızarmış ekmek, nane yaprakları ve tane kırmızıbiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın. 

Afiyet olsun.


Bezelye Çorbası Bezelye Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Haziran 13, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok