Bezelye Çorbası
Malzemeler:
500 gram bezelye
2 adet arpacık soğan
Yarım adet kereviz
50 gr dilimlenmiş pastırma
1,5 çorba kaşığı tereyağı
1 adet küçük göbek salata
1 çay fincanı krema
4 su bardağı et suyu
3-4 dal taze nane veya 1 çorba kaşığı kuru nane
2 dilim tost ekmeği
Kaya tuzu
Tane kırmızı biber
Yapılışı:
Kereviz, pastırma ve arpacık soğanlarını küçük küpler halinde doğrayın.
Göbek salatayı yıkayıp, iri parçalar halinde kesin.
1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip soğan, kereviz ve pastırmayı ekleyin.
Sık sık karıştırarak kavurun.
Bezelye, göbek salata ve et suyunu ilave edip karıştırın.
Kapağını kapatıp 20-25 dakika kadar pişirin ve ılınmaya bırakın.
Karışımı blendır ile ezip tekrar ateşe alın.
Krema ve ince doğranmış nane yapraklarını ilave edip, 20 dakika daha pişirin.
Tost ekmeklerini küçük üçgenler halinde doğrayın.
Kalan tereyağını tavada eritip ekmekleri kızartın.
Çorbayı servis tabaklarına paylaştırıp kızarmış ekmek, nane yaprakları ve tane kırmızıbiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Bezelye Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Haziran 13, 2024
Rating:
Hiç yorum yok