Bademli Üzümlü Pilav


Malzemeler: 

2 su bardağı pirinç 
1 çay bardağı kuru üzüm 
1 su bardağından az file badem 
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı 
3 su bardağı kaynar su 
Kaya tuzu 
İsteğe göre 1,5 adet et bulyon 



Yapılışı: 

Pirinci 3-4 su yıkayarak nişastasını akıtıp ılık su dolu bir kapta 10-15 dk. bekletin. 

Bekletilen pirinçleri son bir kez yıkayarak iyice süzün. 

Tencereye tereyağını koyup içine bademleri ekleyerek kavurun, 

Badem hafif pembeleşince içine pirinçleri ekleyin ve pirinçler tane tane olup saydamlaşana kadar kavurmaya devam edin. 

Son olarak üzümler ve bulyonu pirince ekleyip 1-2 kez karıştırın, 



Kaynar su katarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 

10 dakika kadar dinlendirerek servis yapın.

Afiyet olsun.


Bademli Üzümlü Pilav Bademli Üzümlü Pilav Reviewed by gastronotunmutfagi on Ocak 12, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok