Üç Renkli Börek
Malzemeler:
400 gram ıspanak
1 buçuk su bardağı lor ya da peynir
3 tane orta büyüklükte havuç
3 yaprak yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı su
Yapılışı:
Rendelenmiş havuç ve doğranmış ıspanak ayrı ayrı tencerelerde zeytinyağı ile hafif kavrulup soğumaya bırakın.
Lorun içine nane, kekik, karabiber ve kırmızı biber katın.
Yufkalardan birini tüm bırakın, diğer iki yufka ortadan ikiye bölün.
Elde 4 tane yarım daire yufka olur.
Üçünün içine iç malzemeleri sarılacak, dördüncü yarım yufka boşa gitmesin diye parçalanıp diğerlerinin içine eklenecek.
Üç yarım daire yufkadan birisinin düz kenarına ıspanağın tümünü boşaltın ve yuvarlak tarafa doğru sarın.
Diğer yarım yufkanın düz kenarına havuç koyun ve sarın.
Sonuncu yarım dairenin içine de lor koyun ve onu da aynı şekilde sarın.
Elimizde üç tane ince, uzun rulo olur.
Tüm kalan yufka açılır ve içine o üç rulo konur; ikisi yan yana üçüncü ise ikisinin üstüne.
Tüm yufka üç ruloyu saracak şekilde çevrin yani en son kocaman bir rulo olur.
Her yufka yaprağına malzemeleri koymadan önce su ve zeytinyağı karışımını sürmeyi unutmayın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam atın.
200 dereceye önceden ısınmış fırında pişirip piştikten sonra dilimleyin.
Afiyet olsun.
Üç Renkli Börek
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 22, 2023
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 22, 2023
Rating:



Hiç yorum yok