Fırında Kaşarlı Sarımsaklı Ekmekler
Malzemeler:
2 adet dilim geleneksel beyaz ekmek (dilimlenmiş satılanlardan)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet orta boy domates
3-4 adet kokteyl zeytin
1 sap taze soğan
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
İsteğe göre közlenmiş kırmızı biber
Yapılışı:
Dilimli ekmekleri ve fırın tepsisine yan yana yerleştirin.
Sarımsağı rendeleyip zeytinyağı ile karıştırın, hazırladığınız karışımı ekmeklerin üzerine fırça yardımıyla sürün.
Ekmeklerin üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini serpin.
Domatesi, zeytinleri ve taze soğanı ince ince kıyın.
Kaşar peynirinin üzerine dilimli domatesleri, taze soğanı ve zeytinleri serpin.
200 derece önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarıncaya kadar (5-6 dakika) fırınlayın.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Fırında Kaşarlı Sarımsaklı Ekmekler
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 07, 2024
Rating:
Hiç yorum yok