Roll Chicken Royalee

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği ve Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu tarafından ikincisi düzenlenen “Tavukla Yaratıcı Tarifler” Yarışması’na tarif yağdı. 

Bin başvuru 450 tarif arasından finalde ipi göğüsleyen ‘Roll Chicken Royalee’ tarifi ile yarışmaya İstanbul’dan katılan Sercan Ergün oldu 

KEREVİZ PELTESİ İÇİN; 3 adet büyük boy kereviz, 2 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 750 gr. Süt, 5 gr taze kekik, sıvı yağ, tuz, karabiber 
BROKOLİ PELTESİ İÇİN; 600 gr brokoli, 1 adet kuru soğan, 20 gr taze zencefil, 1diş sarımsak, 200 gr krema, sıvı yağ, tuz, karabiber 

RULO TAVUK İÇİN: 6 adet kemiksiz açılmış tavuk but ,750 gr ıspanak, 1adet kuru soğan, 1diş sarımsak, sıvı yağ, tuz, karabiber 

MANTAR RAGU İÇİN; 750 gr mantar, 2 adet kuru soğan, 1adet domates, 2 diş sarımsak, sıvı yağ, tuz, karabiber, bağlamak için toz parmesan peyniri 100 gr. 

CHEDAR SOS İÇİN; 400 gr chedar peyniri, 100 gr krema, taze kekik -Kereviz peltesi yapılışı; tavaya sıvı yağı koyup içine kuru soğan ve sarımsakları doğrayıp kavuruyoruz, sonra içine soyduğumuz kerevizleri koyup kavuruyoruz iyice kavrulan kerevizlerin içine süt ilave edip pişmeye bırakıyoruz, pişen kerevizleri turbomaxa atıp püre haline getiriyoruz içine taze kekik tuz karabiberi ilave edip sos fişeklerine alıyoruz. 

-Brokoli peltesinin yapılışı; tavada kuru soğan sarımsak zencefili kavurup tuz karabiberle tatlandırıp beklemeye alıyoruz. Sonra ayrı bir tencerede brokolileri haşlayıp haşlanan brokolilerle kavrulan diğer malzemeleri turbomaxa atıyoruz, kıvam vermek içinde içine krema ilave ediyoruz. 

- Tavuk rulonun yapılışı; 1adet kemiksiz tavuk butu streç içine koyup et döveceği ile genişletiyoruz sonra üstüne tuz karabiberi serpip beklemeye alıyoruz ayrı bir tencerede kuru soğan sarımsak ve ıspanağı kavurup tuz karabiber ile tatlandırıyoruz, ardından streçe tavuk budu açıp üzerine kavrulmuş ıspanağı koyup sarıyoruz. Streç ve folyo ile sonra önceden ısıtılmış fırında 30 dk. pişiriyoruz.

- Mantar ragu yapılışı; kuru soğanı sarımsağı ve mantarları tavada kavuruyoruz, içine su ilave edip pişmeye bırakıyoruz koyulaşan suyunu ayırıyoruz (yemeği süslerken kullanmak için) pişmeye yakın domatesleri ilave edip biraz döndürüp toz parmesan peyniri ile bağlıyoruz. 

-Chedar sosun yapılışı; Chedar peynirlerini tavada eritiyoruz içine taze kekikleri ilave edip turbomaxa alıp çekiyoruz yoğunluğunu ayarlamak için ise krema ilave ediyoruz. 
-Not: Tabak süslemeleri için dekor yenilebilir çiçekler bulundurursak tabağımız daha hoş duracaktır...
Roll Chicken Royalee Roll Chicken Royalee Reviewed by gastronotunmutfagi on Aralık 09, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok