Pesto Sos Eşliğinde Kinoalı Tavuk Bohça

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği ve Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu tarafından ikincisi düzenlenen “Tavukla Yaratıcı Tarifler” Yarışması’na tarif yağdı. 


Bin başvuru 450 tarif arasından finalde ikinciliği ‘Pesto Sos Eşliğinde Kinoalı Tavuk Bohça’ tarifi ile yarışmaya Konya’dan katılan Meryem Nur Boz oldu

800 gr. tavuk fileto (göğüs), 10 yemek kaşığı beyaz kinoa, 2 adet kırmızı kapya biber, 1 adet yeşil biber, 1 adet sarı biber, 3 adet kuru soğan, 3 diş sarımsak, 6 adet kuru domates, 1 çay bardağı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı acı biber salçası, 500 gr kaşar peyniri, yarım demet maydanoz, 2 limon, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, acı kırmızı toz biber. 

PESTO SOS İÇİN: 1 demet taze fesleğen, 1 demet roka, 300 gr. rendelenmiş parmesan peyniri, 1 diş sarımsak, 200 gr ceviz, 1 su bardağı süt, 6 yemek kaşığı zeytin yağı 

DOMATES SOS: 5 tane domates, 1diş sarımsak, 100 gr tereyağı, 6 adet kuş konmaz. 
- Kinoalar haşlanır. 
-Başka bir tavada yağ, soğan, biberler, kavrulur. Salça eklenir en son baharatlar ve kinoa eklenir.5-10 dk. pişirilir. 
-Tavuk göğüsler ince katmanlar halinde kesilerek dövülür. Karabiber ve tuz eklenir. 
- Cupcake tepsisine yerleştirilir. 
- İçine kinoalı dolgu eklenerek üstü kapatılır. 200 derece de 30 dk. pişirilir. 
- Çıkmaya yakın kaşarlar eklenerek eriyene kadar pişirilir. - Pesto sos ile ikram edilir.
Pesto Sos Eşliğinde Kinoalı Tavuk Bohça Pesto Sos Eşliğinde Kinoalı Tavuk Bohça Reviewed by gastronotunmutfagi on Aralık 09, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok