Bodrum Mantısı

Malzemeler: 
Hamuru için; 
2 adet yumurta (büyük boy) 
2 yemek kaşığı su 
2,5 su bardağı un (2 su bardağından sonra azar azar ekleyin miktar çok az artabilir) 
1 tutam kaya tuzu

İç Harcı için: 
80 gr. kıyma 
1 küçük boy soğan 
Kaya tuzu 
Karabiber 



Üzeri için; 
Sarımsaklı Yoğurt 
Kuru nane 

Salçalı Sos için; 
1 tepeleme yemek kaşığı salça 
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
Kaya tuzu 

Kızartmak için; 
Bol sıvıyağ 



Yapılışı: 
İç harcı için soğanı rendeleyin, tuz ve karabiber ile birlikte kıymaya ilave edin ve yoğurarak kenara alın. 

2 su bardağı unu tezgaha alın. Ortasına elinizde bir çukur açın ve yumurtaları kırın. 

Tuz ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. 

Hamur toparlanmaya başlayınca suyu ekleyin. 

Ele ve tezgaha yapışmayan sert bir hamur elde edinceye kadar azar azar un ekleyerek yoğurun. 

Hazırladığınız hamuru unladığınız tezgahta üstüne bir bez örterek 30 dakika kadar dinlendirin. 

Dinlenen hamuru 4 parçaya bölün. 



Hamuru hafif unlayarak  açın. 

Açtığınız hamuru unladığınız tezgaha alın ve kare kare dilimleyin. 

Karelerin ortasına kıymalı harçtan azar azar koyun ve kapatın. 

Tüm mantılar kapanınca kızartma tenceresinde kızgın yağda kızartın. 

Mantıları servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıvıyağ ile kavurduğunuz salçadan dökün. 

İsteğe göre kuru nane serperek servis yapın.

Afiyet olsun.


Bodrum Mantısı Bodrum Mantısı Reviewed by gastronotunmutfagi on Mayıs 23, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok