Bodrum Mantısı
Malzemeler:
Hamuru için;
2 adet yumurta (büyük boy)
2 yemek kaşığı su
2,5 su bardağı un (2 su bardağından sonra azar azar ekleyin miktar çok az artabilir)
1 tutam kaya tuzu
İç Harcı için:
80 gr. kıyma
1 küçük boy soğan
Kaya tuzu
Karabiber
Üzeri için;
Sarımsaklı Yoğurt
Kuru nane
Salçalı Sos için;
1 tepeleme yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Kaya tuzu
Kızartmak için;
Bol sıvıyağ
Yapılışı:
İç harcı için soğanı rendeleyin, tuz ve karabiber ile birlikte kıymaya ilave edin ve yoğurarak kenara alın.
2 su bardağı unu tezgaha alın. Ortasına elinizde bir çukur açın ve yumurtaları kırın.
Tuz ekleyip yavaş yavaş yoğurmaya başlayın.
Hamur toparlanmaya başlayınca suyu ekleyin.
Ele ve tezgaha yapışmayan sert bir hamur elde edinceye kadar azar azar un ekleyerek yoğurun.
Hazırladığınız hamuru unladığınız tezgahta üstüne bir bez örterek 30 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamuru 4 parçaya bölün.
Hamuru hafif unlayarak açın.
Açtığınız hamuru unladığınız tezgaha alın ve kare kare dilimleyin.
Karelerin ortasına kıymalı harçtan azar azar koyun ve kapatın.
Tüm mantılar kapanınca kızartma tenceresinde kızgın yağda kızartın.
Mantıları servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıvıyağ ile kavurduğunuz salçadan dökün.
İsteğe göre kuru nane serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Bodrum Mantısı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mayıs 23, 2024
Rating:
Hiç yorum yok