Sütlü Mantar Çorbası

Malzemeler:
1 paket mantar 
1 yemek kaşığı tereyağı 
3 yemek kaşığı un 
1 su bardağı süt 
4 su bardağı su 
Yarım limon suyu 
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber 



Püf Noktası:
Mantarları önceden haşlanmış olarak ilave ederseniz, haşlanırken salacağı siyah suyun çorbanın rengini bozmasını engellersiniz. 

Yapılışı:
Mantarları temizleyin ve küp küp doğrayın. 

Doğranan mantarları limonlu suyun içinde haşlayın. 

Çorba tenceresinin içinde, tereyağı eritin ve unu ilave edip kavurun. 



Hafif renk alan unun üzerine sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. 

Mantarları ve suyun kalanını ilave edin. 

Tuz ve karabiberi ilave edip pişirmeye devam edin. 

Hafif kaynamaya başlayınca altını ve tencerenin kapağını kapatıp dinlendirin.

Afiyet olsun.

Sütlü Mantar Çorbası Sütlü Mantar Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Ocak 24, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok