Sütlü Mantar Çorbası
Malzemeler:
1 paket
mantar
1 yemek kaşığı
tereyağı
3 yemek kaşığı
un
1 su bardağı
süt
4 su bardağı
su
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı
iri çekilmiş karabiber
Püf Noktası:
Mantarları önceden haşlanmış olarak ilave ederseniz, haşlanırken salacağı siyah suyun çorbanın rengini bozmasını engellersiniz.
Yapılışı:
Mantarları temizleyin ve küp küp doğrayın.
Doğranan mantarları limonlu suyun içinde haşlayın.
Çorba tenceresinin içinde, tereyağı eritin ve unu ilave edip kavurun.
Hafif renk alan unun üzerine sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin.
Mantarları ve suyun kalanını ilave edin.
Tuz ve karabiberi ilave edip pişirmeye devam edin.
Hafif kaynamaya başlayınca altını ve tencerenin kapağını kapatıp dinlendirin.
Afiyet olsun.
Sütlü Mantar Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 24, 2024
Rating:
Hiç yorum yok