Sıkıcık Çorbası
Malzemeler:
1,5 su bardağı ince bulgur
1,5 çay bardağı sıcak su
5 yemek kaşığı tarhana
2 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Kuru nane
Kaya tuzu
Yapılışı:
Derin bir kasede ince bulguru kaynar su ile ıslayın.
Tarhana, un, tuz, nane ekleyin, yoğurun.
Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Geniş bir tepsiye un koyup misket köfteleri una bulayın ve soğanı doğrayın.
Tereyağ erittiğimiz tencerede kavurun, salçaları ekleyin kavurmaya devam edin.
Su ekleyip misket köfteleri kaynayan soslu suya atın.
Pişmeye bırakın.
Afiyet olsun.
1,5 su bardağı ince bulgur
1,5 çay bardağı sıcak su
5 yemek kaşığı tarhana
2 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Kuru nane
Kaya tuzu
Yapılışı:
Derin bir kasede ince bulguru kaynar su ile ıslayın.
Tarhana, un, tuz, nane ekleyin, yoğurun.
Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Geniş bir tepsiye un koyup misket köfteleri una bulayın ve soğanı doğrayın.
Tereyağ erittiğimiz tencerede kavurun, salçaları ekleyin kavurmaya devam edin.
Su ekleyip misket köfteleri kaynayan soslu suya atın.
Pişmeye bırakın.
Afiyet olsun.
Sıkıcık Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 14, 2024
Rating:
Hiç yorum yok