Mazruf
Malzemeler:
Yarım kg kıyma
1 adet soğan
2 adet orta boy domates
2 adet çarliston biber
3 yemek kaşığı tereyağı
5 yaprak lavaş ekmeği
Yarım şişe maden suyu
Kaşar peyniri (üzeri için)
Karabiber
Pul biber
Kaya tuzu
Yapılışı:
Tereyağında kıymayı kavurun.
Kavrulmasına yakın yemeklik doğranmış soğanları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Ardından ince doğranmış biberleri ekleyip soğan ve biber yumuşayıncaya kadar kavurun.
Küçük küpler halinde doğranmış domatesleri, tuzu ve baharatı ekleyip domatesler pişinceye kadar kavurun.
Lavaş ekmeğini sodayla ıslatıp 8 üçgene bölün.
Kıymalı harcı koyup kenarları açık kalacak şekilde rulo yapın.
(Kenarlarını açık bırakma sebebimiz harcın buharıyla lavaşı yumuşatmamak, çıtır olmasını sağlamak.)
Ruloların üzerine kaşar peyniri koyup 180°C fırında kaşarı kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Mazruf
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 26, 2024
Rating:
Hiç yorum yok