Mazruf


Malzemeler:
Yarım kg kıyma 
1 adet soğan 
2 adet orta boy domates 
2 adet çarliston biber 
3 yemek kaşığı tereyağı 
5 yaprak lavaş ekmeği
Yarım şişe maden suyu 
Kaşar peyniri (üzeri için) 
Karabiber 
Pul biber 
Kaya tuzu 



Yapılışı:
Tereyağında kıymayı kavurun. 

Kavrulmasına yakın yemeklik doğranmış soğanları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 

Ardından ince doğranmış biberleri ekleyip soğan ve biber yumuşayıncaya kadar kavurun. 

Küçük küpler halinde doğranmış domatesleri, tuzu ve baharatı ekleyip domatesler pişinceye kadar kavurun. 

Lavaş ekmeğini sodayla ıslatıp 8 üçgene bölün. 



Kıymalı harcı koyup kenarları açık kalacak şekilde rulo yapın. 

(Kenarlarını açık bırakma sebebimiz harcın buharıyla lavaşı yumuşatmamak, çıtır olmasını sağlamak.)  

Ruloların üzerine kaşar peyniri koyup 180°C fırında kaşarı kızarana kadar pişirin. 

Afiyet olsun.

Mazruf Mazruf Reviewed by gastronotunmutfagi on Ocak 26, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok