Kızarmış Mantılı Yayla Çorbası
Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
100 gr mantı
600 gr yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet limon
1 adet yumurta
1 su bardağı su
Kaya tuzu
Süslemek için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Bir tutam taze nane
Pul biber
Yapılışı:
Pirinci yıkayıp süzüp pişirin.
Karıştırma kabına yoğurt, un, limon suyu, su, yumurta ekleyip karıştırın.
Kaynamakta olan suya ılıştırarak ayran karışımını ekleyin.
Sürekli karıştırarak pişirin.
Diğer taraftan mantılarınızı bol yağda kızartın ve çorbanıza ekleyin.
Üzerine tereyağında kızdırdığınız pul biber ve taze naneyi gezdirin.
Afiyet olsun.
Kızarmış Mantılı Yayla Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 08, 2024
Rating:
Hiç yorum yok