Kızarmış Mantılı Yayla Çorbası


Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
100 gr mantı 
600 gr yoğurt 
2 yemek kaşığı un 
1 adet limon 
1 adet yumurta 
1 su bardağı su 
Kaya tuzu



Süslemek için;
2 yemek kaşığı tereyağı 
Bir tutam taze nane 
Pul biber 

Yapılışı:
Pirinci yıkayıp süzüp pişirin. 

Karıştırma kabına yoğurt, un, limon suyu, su, yumurta ekleyip karıştırın. 

Kaynamakta olan suya ılıştırarak ayran karışımını ekleyin. 



Sürekli karıştırarak pişirin. 

Diğer taraftan mantılarınızı bol yağda kızartın ve çorbanıza ekleyin. 

Üzerine tereyağında kızdırdığınız pul biber ve taze naneyi gezdirin. 

Afiyet olsun.

Kızarmış Mantılı Yayla Çorbası Kızarmış Mantılı Yayla Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Ocak 08, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok