Kıymalı Mantı Börek
Malzemeler:
3
adet yufka
Kıymalı Harç İçin;
400
gr. kadar kıyma
1
adet soğan
4 -
5 adet sivri biber
2
adet domates
2 -
3 diş sarımsak
Kaya tuzu
Karabiber
Köri
Pul biber
Börek Harcı İçin;
3
adet yumurta
1 su
bardağı yoğurt
1 su
bardağı süt
Yapılışı:
Öncelikle
kıymayı az miktarda sıvıyağ ile güzelce kavurun.
Kıyma kavrulduktan sonra
yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin.
Bu esnada tuzu ve baharatları da ekleyin.
Daha sonra ince doğranmış sivri biberleri ekleyip
kavrulduktan sonra da rendelenmiş veya küçük doğranmış domatesleri
ekleyin.
Bir miktar kaynatıp soğumaya bırakın.
Yufkayı
serin.
Yumurta yoğurt ve sütle hazırladığınız harçtan üzerine sürün ve her
yufkayı dörde bölün.
Her parçanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyarak
gül şeklinde sarın.
Sardığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve kalan harçtan üzerlerine sürün.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin.
Fırından
çıkan börekleri, üzerine sarımsaklı yoğurt ve sıvıyağda kızdırılmış salça
ile servis edin.
Afiyet olsun.
Kıymalı Mantı Börek
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Haziran 22, 2023
Rating:

Hiç yorum yok