Hint Usulü Kuzu
Malzemeler:
750 gram Kuzu Eti
1 adet Soğan
1 yemek kaşığı Taze Zencefil
2 diş Sarımsak
2 adet Defne Yaprağı
2 adet Kakule
1 çubuk Tarçın
2 adet Karanfil
1 çay kaşığı Zerdeçal
1 çay kaşığı Kişniş
1 çay kaşığı Garam Masala
1/3 bardak Domates Püresi
1/3 bardak Süzme Yoğurt
Taze Kişniş
Sıvıyağ
Kaya tuzu/ Karabiber
Yapılışı:
Bir tencereye sıvıyağ koyun altını açın ve kızmasını bekleyin.
Yağın kızmasını beklerken kuşbaşı eti tuz ve karabiberle baharatlandırın. İyice karıştırın ve yağ kızdıysa eti 5-6 dk mühürleyin.
Rengi iyice değiştikten sonra soğan, sarımsak ve zencefil ekleyip biraz daha soteleyin.
Diğer baharatları da ekleyip karıştırın.
Domates püresi ve 2 yemek kaşığı kadar su ekleyin. Altını kısın ve 10 dk kadar pişmesini bekleyin.
Şimdi yoğurdu ekliyin ama yoğurdu doğrudan eklemeyin kesilir. Büyük bir kaba yoğurdu koyun yemeğin suyundan kepçe yardımıyla birkaç tane koyun. Isıları eşitlensin.
Yoğurdu yemeğe koyun ve iyice karıştırın. Yemeğin altını iyice kısın kapağını kapatın ve 30-35 dk kadar etin yumuşamasını bekleyin.
Artık Hint usulü kuzunuz hazır. Yemeğinizi tabağa alabilirsiniz ama içindeki bütün olarak koyduğunuz baharatları koymayın. Üzerine maydanoz koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hint Usulü Kuzu
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 28, 2024
Rating:
Hiç yorum yok