Bulgurlu Poğaça
Malzemeler:
Hamuru için;
250 gr margarin
1 su bardağı yoğurt veya süt
1 paket yaş maya
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
2 çay kaşığı kaya tuzu
6 su bardağı un
İç harcı için;
300 gr kıyma
1 adet soğan (büyük)
Yarım su bardağı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kaya tuzu
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı ceviz içi
Üzeri için;
3 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
Kıymayı soğanla kavurun.
İçine önceden ıslatılan bulguru, ince kıyılmış maydanozu, kimyonu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Birkaç dakika daha kavurduktan sonra karışımı ocaktan alın.
Dövülmüş ceviz içini ekleyin.
Hamurunu hazırlamak için; derince bir kaba oda sıcaklığındaki yoğurdu ve mayayı ekleyin.
Tuz, yumurta akı ve margarini ilave edip iyice karıştırın.
Alabildiğince un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
15 dk. kadar mayalanmasını sağladıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinde veya merdane yardımıyla biraz açın.
Ortasına bir kaşık iç harcı koyduktan sonra yuvarlak olacak şekilde kapatın.
20 dk. kadar tepsi mayası yaptırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
Son olarak üzerine susam serperek 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Bulgurlu Poğaça
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mayıs 30, 2023
Rating:

Hiç yorum yok