Patates Çorbası
Malzemeler:
10 bardak et suyu
1,5 çorba kaşığı yağ
1,5 çorba kaşığı un
1- 2 adet soğan
3 adet patates
1 bardak süt
1 yumurta sarısı
Kaya tuzu
Yapılışı:
Yapılışı:
Rendelenmiş soğan yağ ile pembe kavrulur.
Un katılır. Biraz daha çevrilir.
Rendelenmiş patates et suyu konup iyice pişirilir.
Tel süzgeçten geçirilir. Tuzu atılır.
Yumurta sarısı ve süt karışımı katılıp ateşten alınır.
Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Afiyet olsun.
Patates Çorbası
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 01, 2023
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 01, 2023
Rating:



Hiç yorum yok