Mortadella
Malzemeler:
1 kg yağsız köftelik et
150 gr çam fıstığı
5 adet etimek
5-6 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
2 kaşık sirke
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı:
Fıstık içini suda haşlayarak kabuğu soyup etimekleri parçalayın ve sarımsakları ezin.
Ete sarımsak, fıstık, yağ, yumurta,
karabiber ekleyin ve iyice yoğurun.
Uygun büyüklükte rulolar haline getirin.
Kızdırılmış
yağda her yeri kızarıncaya kadar kızartın.
Derin bir tencereye salçalı su
yapılın ve içine sirke dökün.
Rulo halindeki köfteleri salçalı suda yaklaşık
yarım saat orta ateşte kaynatın.
Çıkardıktan sonra yuvarlak dilimler halinde
keserek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Mortadella
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 04, 2024
Rating:
Hiç yorum yok