Mortadella

Malzemeler:
1 kg yağsız köftelik et
150 gr çam fıstığı
5 adet etimek
5-6 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
2 kaşık sirke
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Sıvı yağ



Yapılışı:
Fıstık içini suda haşlayarak kabuğu soyup etimekleri parçalayın ve sarımsakları ezin. 

Ete sarımsak, fıstık, yağ, yumurta, karabiber ekleyin ve iyice yoğurun. 

Uygun büyüklükte rulolar haline getirin. 

Kızdırılmış yağda her yeri kızarıncaya kadar kızartın. 

Derin bir tencereye salçalı su yapılın ve içine sirke dökün. 

Rulo halindeki köfteleri salçalı suda yaklaşık yarım saat orta ateşte kaynatın. 

Çıkardıktan sonra yuvarlak dilimler halinde keserek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Mortadella Mortadella Reviewed by gastronotunmutfagi on Ocak 04, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok