Helva-i Hakani

Malzemeler:
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı pirinç unu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz badem
3 yemek kaşığı kabuksuz badem
150 gr. kaymak

Şerbeti için:
3 su bardağı süt
2 su bardağı bal



Yapılışı:
Süt ve balı orta boy bir tencerede kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp sıcakta bekletin.

3 çeşit unu karıştırıp tereyağı ile büyük bir tavada kavurmaya başlayın.

Bir kaç dakika sonra toz bademi içine ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.

Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte rengi dönünceye kadar kavurun.

20 dakika sonra sıcak şerbeti kepçe kepçe ekleyip karıştırmaya devam edin.

Tüm şerbeti ekledikten sonra kısık ateşte bir kaç dakika demlenmeye bırakın.

Bu esnada başka bir orta boy tavada tüm bademleri tereyağında hafifçe kavurun.

Helvayı servis tabağına alıp kaymak ve kavrulan bademle servis edin.

Afiyet olsun.


Helva-i Hakani Helva-i Hakani Reviewed by gastronotunmutfagi on Mayıs 20, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok