Ekşi Aşı


Malzemeler:
Çorba İçin;
1 kg olgun domates                
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı nane
6 bardak su



Köfte İçin;
200 gr köftelik bulgur
300 gr köftelik et
2 adet soğan          
Pul biber
Ceviz
Kaya tuzu
Biraz un
Nane



Yapılışı: 
Köftelik bulguru yumuşaması için ıslatın. 

Yumuşayan bulgurun içine kimyon, yeteri kadar un, salça, çok ince doğranmış soğan ekleyin. 

İyice yoğurun ya da kıyma makinesinden geçirerek incelmesi ve özleşmesi sağlanır. 

1–2 defa çekilmiş eti bu karışıma ekleyin ve yoğurun. 

Köftenin içi için kıyma, ince doğranmış soğan, tuz ve yağı tencereye koyarak kavurun.

İçine ince doğranmış ceviz içi ve karabiberi ekleyip iyice kavrulduktan sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. 


Bulgur ve kıyma ile hazırlanan köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça alarak yuvarlayın. 

Küçük içli köfte şekli verin ve içine hazırlanan kıymayı koyun. 

Eli ıslatarak açık olan yeri kapatın. 

Çorbanın suyu için domateslerin kabuklarını soyup ince rendeleyin veya ezin. 

Çok ince doğranmış soğan ve sarımsakları yağda kızartın. 



Üzerine domates, salçalı su ve nane ekleyerek çorbanın suyunu elde edin. 

İçine hazırlanan köfteleri atın ve pişinceye kadar kısık ateşte pişirip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Ekşi Aşı Ekşi Aşı Reviewed by gastronotunmutfagi on Aralık 15, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok