Ekşi Aşı
Malzemeler:
Çorba
İçin;
1 kg olgun domates
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı nane
6 bardak su
Köfte İçin;
200 gr köftelik bulgur
300 gr köftelik et
2 adet soğan
Pul biber
Ceviz
Kaya tuzu
Biraz un
Nane
Yapılışı:
Köftelik bulguru
yumuşaması için ıslatın.
Yumuşayan bulgurun içine kimyon, yeteri kadar un,
salça, çok ince doğranmış soğan ekleyin.
İyice yoğurun ya da kıyma
makinesinden geçirerek incelmesi ve özleşmesi sağlanır.
1–2 defa çekilmiş eti
bu karışıma ekleyin ve yoğurun.
Köftenin içi için kıyma, ince doğranmış soğan,
tuz ve yağı tencereye koyarak kavurun.
İçine ince doğranmış ceviz içi ve
karabiberi ekleyip iyice kavrulduktan sonra ateşten alın ve soğumaya
bırakın.
Bulgur ve kıyma ile hazırlanan köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde bir parça alarak yuvarlayın.
Küçük içli köfte şekli verin ve içine
hazırlanan kıymayı koyun.
Eli ıslatarak açık olan yeri kapatın.
Çorbanın suyu
için domateslerin kabuklarını soyup ince rendeleyin veya ezin.
Çok ince
doğranmış soğan ve sarımsakları yağda kızartın.
Üzerine domates, salçalı su ve nane ekleyerek çorbanın suyunu elde edin.
İçine hazırlanan köfteleri atın ve
pişinceye kadar kısık ateşte pişirip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Ekşi Aşı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 15, 2023
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 15, 2023
Rating:



Hiç yorum yok