Aya Köfteli Çorba
Malzemeler:
200 gr köftelik et
6 bardak su
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı pirinç
Karabiber
Kaya tuzu
Sıvı yağ
Yapılışı:
Sinirleri alınmış yağsız eti robotta çekip köftelik eti macun
haline getirin.
İçine tuz ve karabiber ekleyerek kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Misket büyüklüğünde parçalar kopartarak avuç içinde salça yardımı ile
yuvarlaklaştırın ve sıvı yağda kızartın.
Tencerede pirinç ile salçayı az yağ ile kavurun ve üzerine 6 bardak su ekleyin.
Pirinçleri pişinceye kadar kaynatın
ve köfteleri üzerine ekleyin.
5-10 dakika kaynadıktan sonra üzerine ince
doğranmış maydanoz ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Aya Köfteli Çorba
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 03, 2023
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 03, 2023
Rating:



Hiç yorum yok