Mastabe



Malzemeler: 
Yarım kilo pazı 
Yarım kilo süzme yoğurt 
1 çay bardağı su
1 diş sarımsak 
1 tatlı kaşığı çörek otu 
3 yemek kaşığı Zeytinyağı 
Kaya tuzu



Yapılışı:
Orta boy bir tencereye su kaynatın.

Pazıları irice kıyın ve kaynayan suya ekleyin.

5 dakika pişirip süzün ve soğuk sudan geçirin.

Pazının suyu süzülene kadar sarımsağı tuz ile ezip yoğurda ekleyin ve güzelce çırpın. Süzme yoğurda suyu da ilave edip karıştırın.

Süzdüğünüz pazıyı ekleyip güzelce karıştırın.

Son olarak üzerine zeytinyağı ve çörek otu dökün.

Afiyet olsun.


Mastabe Mastabe Reviewed by gastronotunmutfagi on Ocak 27, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok