Mastabe
Malzemeler:
Yarım kilo pazı
Yarım kilo süzme yoğurt
1 çay bardağı su
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı çörek otu
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
Kaya tuzu
Yapılışı:
Orta boy bir tencereye su kaynatın.
Pazıları irice kıyın ve kaynayan suya ekleyin.
5 dakika pişirip süzün ve soğuk sudan geçirin.
Pazının suyu süzülene kadar sarımsağı tuz ile ezip yoğurda ekleyin ve güzelce çırpın. Süzme yoğurda suyu da ilave edip karıştırın.
Süzdüğünüz pazıyı ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak üzerine zeytinyağı ve çörek otu dökün.
Afiyet olsun.
Mastabe
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 27, 2024
Rating:
Hiç yorum yok