Ege Ezmesi

Malzemeler:
1 kalıp beyaz peynir
Yarım kase süzme yoğurt
Yarım demet  maydanoz
Yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı
1 diş sarımsak
Çok az Zeytinyağı



Yapılışı:
Peyniri bir karıştırma kabına alın ve çatal yardımı ile tamamen ezin.

Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın ve peynirin içine ekleyin.

Sarımsağı iyice dövün. 

Bütün malzemeleri kabın içinde güzelce karıştırın.

Servis tabağına alın ve üzerine tekrar zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Dilerseniz kızarmış ekmekle de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Ege Ezmesi Ege Ezmesi Reviewed by gastronotunmutfagi on Ocak 11, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok