Ege Ezmesi
Malzemeler:
1 kalıp beyaz peynir
Yarım kase süzme yoğurt
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı
1 diş sarımsak
Çok az Zeytinyağı
Yapılışı:
Peyniri bir karıştırma kabına alın ve çatal yardımı ile tamamen ezin.
Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın ve peynirin içine ekleyin.
Sarımsağı iyice dövün.
Bütün malzemeleri kabın içinde güzelce karıştırın.
Servis tabağına alın ve üzerine tekrar zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Dilerseniz kızarmış ekmekle de servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Ege Ezmesi
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ocak 11, 2024
Rating:
Hiç yorum yok