Arpacık Soğanlı Yahni



 Malzemeler:
1 Kilo dana eti 
800 gr arpacık soğanı  
3 Diş sarımsak 
1 Yemek kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
2 yemek kaşığı sıvıyağ 
2 Yemek kaşığı tereyağı 
Kaya tuzu
Karabiber 
Kimyon 
Etleri haşlamak için 1 su bardağı sıcak su 
Soğanlarla pişireceğimiz sırada 3 su bardağı sıcak su 




Yapılışı:
Etler kuşbaşı doğradıktan sonra tencereye döküp iyice kızdırdığınız yağda 5 dakika gibi bir süre orta ateşte etleri mühürleyin. 

Sonra 1 su bardağı sıcak su döküp ocağın altını kısıp etler suyunu çekene kadar, üzerine bir kapak kapatıp pişirin.

Suyunu çeken etlere tereyağını ilave edip biraz kavurun. 

Etleri 5 dakika mühürledikten sonra kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde kendi suyunu salıp, çekene kadar pişirin. 

Salçasını da ilave edip kokusu çıkana kadar birkaç dakika daha kavurduktan sonra soyduğunuz arpacık soğanları ve sarımsakları da ilave edin ve tuzunu, baharatlarını serpip, kaynar suyunu dökün.

Suyunuz mutlaka sıcak olmalı, yoksa sıcak etlere soğuk su dökerseniz etler sertleşir. 

Su miktarı arttırabilirsiniz, soğanlarınız eğer yumuşamadı ve yemeğin suyu azaldıysa azar azar sıcak olarak su ilavesi yapın. 

Yemeğinizi kısık ateşte, soğanlar yumuşayana kadar pişirin. 

İsteğe göre servis sırasında üzeri maydanoz serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Arpacık Soğanlı Yahni Arpacık Soğanlı Yahni Reviewed by gastronotunmutfagi on Haziran 25, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok