Gelin Tatlısı
Malzemeler:
1 kg süt
175 gram şeker
145 gram margarin
60 gram un
2 paket pötibör bisküvi
Yapılışı:
Bir tencereye sütü koyup üzerine şekeri ekleyin.
Süt kaynayıncaya kadar karıştırın kaynadıktan sonra ocağın altını söndürün.
Başka bir tencerede margarini eritip unu ekleyin. Unu bir güzel kavurduktan sonra kaynatmış olduğunuz şekerli sütü kavrulan unun üzerine yavaşça döküp sürekli karıştırın.
Kaynadıktan sonra altını kısın ve 2-3 dakika kadar daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
Önceden ezdiğiniz bisküvileri tepsiye iyice yayıp hazırlamış olduğunuz muhallebiyi kepçe yardımıyla yavaş yavaş gezdirerek tepsinin her yerine dökün.
Dolapta en az 8 saat bekledik den sonra rulo şeklini verip servis edin.
Afiyet olsun.
Gelin Tatlısı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 27, 2021
Rating:
Hiç yorum yok