Yuva “Kolay Hamur” İle Tadına Doyulmaz Bir Lezzet: Tatlı Çörek
Yuva’nın pratik lezzetleriyle, zamandan tasarruf ederken enfes lezzetlere imza atmaya hazır olun!
Türkiye’de 30 yılı aşkın süredir faaliyette olan Lesaffre Türkiye Baking Center ustaları, geleneksel poğaça tipi hamurlar, simit, börek, çörek, açma, pasta çeşitleri gibi ev tipi kullanıma uygun
Yuva Instant Kuru Maya ve hamurun zamandan tasarruf ederek kolay ve hızlı kıvam almasını, yırtılmadan kolaylıkla açılmasını sağlayan Yuva Kolay Hamur ile yapılabilecek tadına doyulmaz bir lezzet, tatlı çörek ile karşınızda.
Gerekli malzemeler
Yuva Instant Kuru Maya 1 paket
Yuva Kolay Hamur 1 paket
Un 500 g 4,5 su bardağı
Su 200 g 2 su bardağı
Tuz 8 g 1 tatlı kaşığı
Süt 100 g 1 çay bardağı
Sıvı yağ 50 g 0,5 çay bardağı
Şeker 12 g 1 yemek kaşığı
İç malzemesi için
Tereyağı 150 g
Sürülebilir çikolata Her bir dilim için 1 çay kaşığı
Yapılışı
Un, ılık su, tuz, ılık süt, sıvı yağ, şeker, Yuva Instant Kuru Maya ve Yuva Kolay Hamur’u karıştırın.
Homojen, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya bölüp yuvarlayın, hamuru tezgaha alın. Merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde hamurlar açın.
İlk hamurun yüzeyine sürülebilir kıvamdaki tereyağı sürün. İkinci hamuru üzerine kapatın, tekrar tereyağı sürün ve üçüncü hamuru kapatın.
Tüm hamurlar üst üste gelene kadar bu işleme devam edin. Hamurların yüzeyini kapatarak, buzluğa koyun ve yaklaşık 30 dk dinlendirin.
Hamuru, merdane yardımıyla açın ve 16 eşit parçaya bölün. Üst uçlardan kesikler atın. Çikolatayı dilimlerin üst uçlarına yerleştirin ve rulo halinde sarıp tepsiye dizin.
Üzerini kapatarak 15 dk dinlendirin.
Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden 200 C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirin.
Yuva’nın diğer lezzetli tarif önerileri için, https://www.yuvamaya.
Hiç yorum yok