PİŞMEYEN CHEESECAKE
Malzemeler:
Bir el mikseri veya çırpma aparatı takılı bir stand mikseri kullanarak, soğuk kremayı orta-yüksek hızda, yaklaşık 4-5 dakika çırpalım. Kenara koyalım.
Bir çırpma teli veya bir stand mikseri kullanarak, Muratbey Plus Taze Peynir ve toz şekeri orta hızda tamamen pürüzsüz ve kremsi olana kadar çırpalım.
Karıştırıcınızı düşük hızda veya lastik bir spatula kullanarak, çırpılmış kremayı birleşene kadar cheesecake dolgusuna karıştıralım. Bu, spatulanızın birkaç turunu alır.
Bisküvi tabanı dondurucudan çıkarıp, iç harcı bunun içine yayalım. Üst kısmı düzeltelim.
Alüminyum folyo ile sıkıca kapatalım ve en az 6-8 saat bekletelim. En iyi sonuçlar için 12 saat idealdir. Ne kadar uzun süre soğutulursa, pişmeyen cheesecake o kadar güzel olur.
Soğutulmuş cheesecake'i kelepçeli kalıbın kenarından bir bıçakla gevşetelim, ardından kenarını çıkartalım.
Temiz ve keskin bir bıçak kullanarak servis için dilimler halinde keselim. Düzgün dilimler için bıçağı her dilim arasında silerek temizleyelim.
Cheesecake'i istediğiniz malzemelerle süsleyerek servis edin. Artan cheesecake'i 5 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
Taban için:
1/2 su bardağı ( 8 yemek kaşığı; 115g ) eritilmiş Muratbey Tereyağı
2 su bardağı (200 gr) bisküvi kırıntıları
1/3 su bardağı ( 67g ) kahverengi ya da normal şeker
Dolgusu için:
Muratbey Plus Taze Peynir (500gr)
1/2 su bardağı ( 100 gr ) toz şeker
2 yemek kaşığı ( 15 gr ) pudra şekeri
1/4 su bardağı ( 60g ) oda sıcaklığında ekşi krema ya da süzme yoğurt
2 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
1 ve 1/4 bardak (300ml) ağır krema veya yoğun krem şanti
Yapılışı:
Robottan geçirdiğiniz bisküvileri diğer malzemeler ile birlikte karıştıralım. Kelepçeli bir kalıba dökelim ve sıkıştırarak düzleyelim.
Bir bardakaltı ile bu işlemi yapabilirsiniz. Dolguyu hazırlarken 10-20 dakika donduralım ya da fırında 3-4 dk pişirelim.
Bir el mikseri veya çırpma aparatı takılı bir stand mikseri kullanarak, soğuk kremayı orta-yüksek hızda, yaklaşık 4-5 dakika çırpalım. Kenara koyalım.
Bir çırpma teli veya bir stand mikseri kullanarak, Muratbey Plus Taze Peynir ve toz şekeri orta hızda tamamen pürüzsüz ve kremsi olana kadar çırpalım.
Gerektiğinde bir spatula ile kâsenin kenarlarını ve altını kazıyalım. Şekerini, ekşi kremasını, limon suyunu ve vanilya özünü ekleyelim.
Pürüzsüz hale gelip birleşene kadar orta-yüksek hızda 2-3 dakika çırpalım. Topaklar varsa, pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edelim.
Karıştırıcınızı düşük hızda veya lastik bir spatula kullanarak, çırpılmış kremayı birleşene kadar cheesecake dolgusuna karıştıralım. Bu, spatulanızın birkaç turunu alır.
Çırpılmış kremadaki tüm havayı söndürmek istemediğiniz için yavaşça birleştirelim.
Bisküvi tabanı dondurucudan çıkarıp, iç harcı bunun içine yayalım. Üst kısmı düzeltelim.
Alüminyum folyo ile sıkıca kapatalım ve en az 6-8 saat bekletelim. En iyi sonuçlar için 12 saat idealdir. Ne kadar uzun süre soğutulursa, pişmeyen cheesecake o kadar güzel olur.
Soğutulmuş cheesecake'i kelepçeli kalıbın kenarından bir bıçakla gevşetelim, ardından kenarını çıkartalım.
Temiz ve keskin bir bıçak kullanarak servis için dilimler halinde keselim. Düzgün dilimler için bıçağı her dilim arasında silerek temizleyelim.
Cheesecake'i istediğiniz malzemelerle süsleyerek servis edin. Artan cheesecake'i 5 güne kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
PİŞMEYEN CHEESECAKE
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 19, 2021
Rating:
Hiç yorum yok