Hindi Dolması

Yeni yıla sayılı günler kala Koroplast, yılbaşına evde "merhaba" diyecekler için muhteşem fikirleri bir araya getirdi. 

Koroplast, sevdiklerini birbirinden özel yılbaşı tatlarıyla buluşturmak isteyenler için yeni yılın atmosferini yansıtacak tarifleri paylaşıyor.



Malzemeler:

1 büyük Hindi

1,5 su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı kuş üzümü

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

5-6 adet kestane

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

Koroplast Fırın Torbası





Yapılışı:

Öncelikle baldo pirinci yıkayın, sonra üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 20 dakika bekletin. 


Bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağı ekleyin, üzerine soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun. 


Kavurduğunuz soğan ve sarımsakların üstüne dolmalık fıstık ekleyin ve kavurmaya devam edin. 


Kavurduğunuz karışımın üzerine pirinçleri ekleyin ve biraz daha kavurmaya devam edin. Bu karışımın üzerine kuş üzümü ve kestane ekleyin. 


Elde ettiğiniz karışımın üzerine 1,5 su bardağı su, tuz, karabiber ve yenibaharı da ekleyip pilavın suyunu çekene kadar pişmesini bekleyin.


Hindi Hazırlanışı:

Pişen pilavın içine dilerseniz maydanoz da ekleyerek hindinin içine doldurun. 





Doldurulan hindiyi Koroplast Fırın Torbası'na koyun ve üstüne kürdan yardımıyla küçük delikler açın. 


Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 3 saat pişirin. 


Afiyet olsun.

Hindi Dolması Hindi Dolması Reviewed by gastronotunmutfagi on Aralık 25, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok