Mantar Dolgulu Patates
Malzemeler:
7 adet patates
20 adet mantar
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Panelemek için;
150 Gr galeta unu
3 adet yumurta sarısı
100 Gr un
1 çorba kaşığı süt
Yapılışı:
Kaynayan suda patatesleri haşlayıp süzelim. Patatesler soğuduktan sonra kabuğunu soyup ezelim.
7 adet patates
20 adet mantar
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Panelemek için;
150 Gr galeta unu
3 adet yumurta sarısı
100 Gr un
1 çorba kaşığı süt
Yapılışı:
Kaynayan suda patatesleri haşlayıp süzelim. Patatesler soğuduktan sonra kabuğunu soyup ezelim.
Sırasıyla içine yumurta
sarıları, baharatlar ve rendelenmiş kaşar peynirini koyup yoğuralım.
Mantarları büyükçe doğrayalım.
Tavaya
zeytinyağını alalım ve içine sarımsak ve mantarları alıp yüksek ateşte 5-6
dakika soteleyelim.
İstediğiniz baharatları kullandıktan sonra ocaktan alın ve
soğumaya bırakın.
Patateslere elinizle şekil verdikten sonra içine
1 yemek kaşığı mantar koyun ve kapatın. Tüm patates bitene kadar aynı işlemi
uygulayın.
Yumurta ve 1 yemek kaşığı sütü çırpın.
Şekil verdiğiniz patatesleri önce yumurta ve una
sonra yine yumurtaya bulayıp galeta ununa bulayın.
Yağlı kağıt serili fırın
tepsisine hepsini yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20
dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Mantar Dolgulu Patates
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 21, 2021
Rating:
Hiç yorum yok