Pratik ve Lezzet Dolu Tarifler-2

Fesleğenli Patlıcan Sarması 


Malzemeler:
2 adet bostan patlıcan 
1 kilogram domates 
350 gram kıyma 
1 yemek kaşığı (35 gram) domates salçası 
20 gram biber salçası 
1 büyük boy (200 gram) kuru soğan 
2 diş sarımsak 
Yarım demet maydanoz 
1 dal fesleğen 
3 yemek kaşığı zeytinyağı 
Karabiber 



Pişirmek için zeytinyağı  

Yapılışı :
Bostan patlıcanları dikine, yarım santim kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. 

Patlıcanları bir fırça yardımıyla hafifçe yağlayın, üzerlerine tuz ve karabiber serpin. 

Ardından 180 derecede iki yanı da pişecek şekilde fırınlayın. Domatesleri rendeleyin. 

Soğanı ince doğrayıp 3 yemek kaşığı yağ ile sarartın. Sonra sarımsak ve salçaları ekleyin, kıymayı koyup soteleyin. Pişen kıymalı harcı ateşten alın. 

Karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Fırınlanmış patlıcan dilimlerinin geniş kısmına 1 kaşık kadar kıymalı iç ve iri fesleğen parçaları koyarak rulo yapın ve fırın kabına yerleştirin. 




Bütün patlıcanları sardıktan sonra rendelenmiş domatesi eşit olarak patlıcanların üzerine paylaştırın ve önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 10 dakika pişirin. 

Üzerine ince kıyılmış taze fesleğen yaprakları ekleyerek servis edin. 

Afiyet olsun.
Pratik ve Lezzet Dolu Tarifler-2 Pratik ve Lezzet Dolu Tarifler-2 Reviewed by gastronotunmutfagi on Ekim 15, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok