Pratik ve Lezzet Dolu Tarifler-2
Fesleğenli Patlıcan Sarması
Malzemeler:
2 adet bostan patlıcan
1 kilogram domates
350 gram kıyma
1 yemek kaşığı (35 gram) domates salçası
20 gram biber salçası
1 büyük boy (200 gram) kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 dal fesleğen
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Pişirmek için zeytinyağı
Yapılışı :
Bostan patlıcanları dikine, yarım santim kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
Patlıcanları bir fırça yardımıyla hafifçe yağlayın, üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
Ardından 180 derecede iki yanı da pişecek şekilde fırınlayın. Domatesleri rendeleyin.
Soğanı ince doğrayıp 3 yemek kaşığı yağ ile sarartın. Sonra sarımsak ve salçaları ekleyin, kıymayı koyup soteleyin. Pişen kıymalı harcı ateşten alın.
Karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Fırınlanmış patlıcan dilimlerinin geniş kısmına 1 kaşık kadar kıymalı iç ve iri fesleğen parçaları koyarak rulo yapın ve fırın kabına yerleştirin.
Bütün patlıcanları sardıktan sonra rendelenmiş domatesi eşit olarak patlıcanların üzerine paylaştırın ve önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 10 dakika pişirin.
Üzerine ince kıyılmış taze fesleğen yaprakları ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Pratik ve Lezzet Dolu Tarifler-2
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ekim 15, 2021
Rating:
Hiç yorum yok