Barbekü Somon Şiş ve Gremolata
Malzemeler:
700 g Norveç somon fileto, derisiz ve kılçıksız
2 yemek kaşığı kanola yağı
Tuz ve biber
4 adet tahta şiş
Gremolata için:
1 demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 adet limon
Yapılışı:
Barbeküyü ısıtın.
Somon filetoyu yaklaşık 3 cm'lik küpler halinde kesin, bir kaseye koyarak üzerine kanola yağını ekleyin.
Hepsinin yağla kaplanması için karıştırın ve somon parçalarını şişlere dizin.
Tuz ve biber serptikten sonra somon şişlerin iki tarafını da ikişer dakika pişirin.
Maydanoz ve sarımsağı ince ince kıyın.
Limonu yıkayıp kurulayın ve dış kabuğunu rendeleyin.
Limon kabuğu rendesi, maydanoz ve sarımsağı karıştırın.
Somon şişleri yanında gremolata ile servis edin.
Gremolata
İpucu:
Eğer tahta şiş kullanıyorsanız, somonları dizmeden önce yaklaşık 30
dakika boyunca şişleri suda bekletin. Bu sayede, pişirme esnasında
yanmalarının önüne geçebilirsiniz.
Barbekü Somon Şiş ve Gremolata
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ekim 25, 2021
Rating:
Hiç yorum yok