Mantarlı Pide
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
50 gr. margarin
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çay bardağı krema
Kaya tuzu
İç malzemesi:
250 gr. kıyma
100 gr. mantar
1 adet domates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Unu çukur bir kaba eleyip kabartma tozunu ekleyerek harmanlayın.
Ortasını havuz gibi açıp margarin, yumurta, süzme yoğurt, krema ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Nemli bir beze sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Mantarları nemli bir bezle silerek kararmaması için limonla hafifçe ovup dilimleyin.
Soğanı küp şeklinde doğrayıp sıvıyağda kavurduktan sonra kıymayı da ekleyerek 5-6 dakika daha kavurun.
Küp küp doğradığınız domates ve mantarları ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin.
Hamuru unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında açıp 12 cm ve 9cm çapında eşit sayıda daireler kesin.
Hazırladığınız kıymalı harcı büyük dairelere dağıtıp üzerlerini küçük dairelerle kapatın.
Alt dairelerin kenarlarını küçük dairelerin üzerine kapatıp kenarları parmaklarınızla hafifçe sıkıştırın.
Pideleri unlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Mantarlı Pide
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 31, 2023
Rating:
Hiç yorum yok