Isırganlı Krep
Malzemeler:
Yarım su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı mısır unu
1 demet ısırgan otu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karbonat
15 gr. tereyağı
Kaya tuzu
Kırmızı toz biber
Karabiber
Yoğurtlu sos malzemesi:
1 kase süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak
Yapılışı:
Isırgan otunu temizleyip kıyıp soğan ve sarımsakları kıyın.
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberleri bir kapta harmanlayın.
Yoğurtlu sos için sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın.
Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun.
Isırgan otunu ve baharatı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
Çukur bir kapta süt ve yumurtaları iyice çırpıp buğday unu, mısır unu ve karbonatı ekleyip çırpın.
Isırgan otlu karışımı ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın.
Tereyağını azar azar tavada eritip ısırgan otlu karışımın her iki tarafını iyice kızartın.
Kağıt havlu üstüne kızaran krepleri üst üste dizip sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun.
Isırganlı Krep
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 29, 2023
Rating:
Hiç yorum yok