İtalyan Usulü Peynirli Patlıcan Turtası


Malzemeler:
6 adet uzun ve ince patlıcan
2 adet uzun kabak
6-7 adet patates
30 gr. margarin
1 çay kaşığı zerdeçal
250 gr. lor peyniri
50 gr. dil peyniri
Yarım demet dereotu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Kaya tuzu



Süsleme için:
2 adet domates

Yapılışı:
Patlıcan ve kabakların iki ucunu kesip uzunlamasına ince ince dilimleyin.

Dereotunu temizleyip kıyın.

Dil peynirini tel tel ayırın.


Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşladıktan sonra soyup püre halinde ezin.

Margarin, zerdeçal ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.

Dereotu, lor peyniri ve dilpeynirini ekleyip harmanlayın.

Patlıcan ve kabak dilimlerini ızgarada pişirin.

Kelepçeli kalıbı yağlayıp dibine patlıcan dilimlerinin yarısını hafifçe üstü üste gelecek şekilde dizin. Üzerine pürenin yarısını yayın.

Kabak dilimlerini hafif üst üste gelecek şekilde dizin.

Kalan püreyi yapıp patlıcan dilimlerini yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Domatesleri küp küp doğrayın.

Turtayı fırından alıp kalıbından çıkarın ve servis tabağına alın.

Küp doğranmış domatesle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.


İtalyan Usulü Peynirli Patlıcan Turtası İtalyan Usulü Peynirli Patlıcan Turtası Reviewed by gastronotunmutfagi on Eylül 02, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok