Perohi
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
2 çay kaşığı kaya tuzu
İç harcı için:
3 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı krem peynir
Kaya tuzu
Karabiber
Sosu için:
4-5 yemek kaşığı tereyağı
Tarçın
Kuru ya da taze fesleğen
İç harcı:
İç harcı için patatesleri haşlayın.
Haşlanan patatesleri tabağa alın.
Tuzu, karabiberi ve krem peyniri ekleyerek püre haline getirin.
Yapılışı:
Derin bir kâseye 2,5 su bardağı unu dökün ve ortasına bir çukur açın.
Sütü ve tuzu unun ortasına dökün, yumurtayı kırın ve tahta bir kaşık yardımıyla hamur toplanıncaya kadar karıştırın.
Mutfak tezgâhına un serpin yapışkan hamuru tezgâha alın.
Bir elinizde hamuru toplarken diğer elinizdeki bıçakla tezgâha yapışan hamuru kazıyın.
Hamur toplanıncaya kadar aynı işlemi uygulayın.
Toplanan hamuru 4 eşit parçaya bölün. 3 parçayı yoğurduğunuz kaba alarak üzerini örtün.
Ayırdığınız bezeyi merdane yardımıyla unladığınız tezgâhta olabildiğince ince açın.
Çay bardağının ağzının unlayın, açtığınız hamurdan daireler kesin.
Her dairenin ortasına 1-2 çay kaşığı patates harcından koyun ve ikiye katlayarak kapatın.
Çatalla kenarlarına şekil verip unladığınız tepsiye ya da tabağa dizin.
Pişirme:
Geniş ve derin bir tencereye 2 litre kadar su koyup kaynatın. İçine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
Kaynayan suyun içine hazırladığınız patatesli mantıları atın ara ara kaşırştırarak 10 dakika pişirin.
Pişen mantıları servis tabağına alın.
Sos tenceresinde yağı eritin, içine tarçın ve fesleğenleri ekleyerek 1-2 kez karıştırın.
Sıcak mantıların üzerine dökerek servis yapın.
Perohi
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 22, 2018
Rating:
Hiç yorum yok