Badem Kremalı İncirli Milföy Tart
Malzemeler:
4 adet kare milföy
4-6 adet taze siyah incir
2-3 yemek kaşığı esmer şeker
Badem Kreması için:
1 su bardağı badem tozu (öğütülmüş badem)
4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
2 adet yumurta akı
Milföyün kenarları için:
Yumurta sarısı
Yapılışı:
Milföyleri dondurucudan çıkarın ve yağlı kağıt üstüne alın. Milföyün kenarlarına 1 er cm kalacak şekilde çizin ve karenin içini çatal yardımıyla delin.
Milföy yumuşarken kreması için tüm malzemeyi bir kap içinde tamamen karışıcaya kadar çırpın.
Milföylerin ortalarına kremayı paylaştırın ve kaşık yardımıyla yayın.
Dilimlediğiniz incirleri kremanın üstüne dizin, toz şeker ve toz tarçın serpin.
Milföylerin kenarlarına yumurta sarısını sürün ve 175 derece önceden ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin.
Pişen milföyler oda sıcaklığına gelince tepsiden alın ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Badem Kremalı İncirli Milföy Tart
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Temmuz 17, 2018
Rating:
Hiç yorum yok