Le Creuset ile Doğanın Lezzeti Mutfaklarınızda
Mevsiminde sebze meyve ile daha lezzetli daha sağlıklı sofralar
Tarladan sofralarımıza gelen o domatesin kokusu, güneşli günleri müjdeleyen çilek, dalından
bizi selamlayan erik, tüm vitaminini cömertçe sunan enginar ve daha niceleri…
Mevsiminde, sağlıklı beslenmek günlük hayatımızın karmaşasında pek mümkün olmasa da taze
ve kaliteli malzemeler ile yapılan yemeklerin lezzeti de hissettirdikleri de bu zahmete
değecektir.
Kışın soğuk rehavetinin ardından yeniden canlanan doğanın taze kokusunu içinize çekerek,
rengarenk gıdalarla yemek hazırlığını özel bir deneyim haline getirmek, hem damağınızda hem
de duyularınızda mutluluk yaratmak için doğanın mutfağını, mutfaklarınıza yansıtmanın tam
zamanı.
Le Creuset olarak, biz de sofranıza yakışacak taze, sağlıklı ve leziz tarifleri sizlerle paylaşmak
istedik. Hazırladığınız tariflerinizi #lecreusetturkey #natureskitchen hashtag’iyle paylaşmayı
unutmayın!
Tavuk But Güveç
Malzemeler: (4 Kişilik)
• 4 Tavuk budu
• 1 Adet Kırmızı Soğan,
ince kıyılmış
• 2-3 Diş Sarımsak
• 1 Adet 3 cm boyunda zencefil,
ince kıyılmış
• 2 çay kaşığı kimyon, öğütülmüş
• 2 çay kaşığı Acı Kırmızı Biber
• 1 Limonun suyu ve
rendelenmiş kabuğu
• 2 Paket 400 gramlık
doğranmış domates
• 1 Kavanoz Nohut (süzülmüş
ağırlık yaklaşık 265 gr)
• 1 Demet Taze Kişniş
• Doğal tuz, örneğin Himalaya
Tuzu, Kaya Tuzu veya
Fleur De Sel
• Doğal Zeytinyağı
Yapılışı:
Fırınınızı (alt üst ısıtma ayarında) 180-200°C önceden ısıtın.
Tavuk butlarını eklem kısmından ikiye ayırın ve tüm parçaları tuz
ve kırmızı biber ile lezzetlendirin.
Tavuk parçalarını kızartma
tavasında kızgın yağda kızartın ve tavadan alın.
Soğan, sarımsak ve zencefili tavaya alın ve kalan yağda
soteleyin, kokusu yayılıncaya kadar kimyon ve kırmızı biber
ekleyin.
Domatesleri, rendelenmiş limon kabuğunu ve suyunu
ekledikten sonra tuz ile lezzetlendirin.
Tavuk parçalarını domates sosu üzerine yerleştirin.
Kapağı
kapatın ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 70 dakika pişirin.
Son
olarak süzülmüş nohutları ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
Pişme
süresinin bitimine 35 dakika kala yanında servis edeceğiniz
garnitürleri hazırlamaya başlayın.
Afiyet Olsun!
Orjinal Quiche Lorraine
Hamuru İçin Malzemeler:
• 200 gr Un
• 5 gr kaya tuzu
• 125 gr Soğuk Tereyağı, küçük
parçalar halinde doğranmış
• 3-4 yemek kaşığı soğuk su
Üst kaplaması için malzemeler:
• 200 gr Dana Bacon, küp küp doğranmış
• 6 adet Yumurta
• 750 ml Krema
• Kaya tuzu, karabiber, muskat
Yapılışı:
Un, tuz ve tereyağı bir kaba koyun ve ellerinizle hafifçe
yoğurun.
Sonra suyu ekleyin ve hızlı bir şekilde topak haline
getirene kadar yoğurun.
Streç film ile sarın ve buzdolabında 1
saat dinlendirin.
Hamuru ince bir şekilde açın ve turta kalıbına
yerleştirin.
Hamuru çatalla birkaç yerinden delin.
Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 10 dakika pişirin.
Baconları tavada
hafifçe kızartın.
Yumurtaları çırpın, kremayı ekleyin, biber,
muskat ve biraz tuz ile lezzetlendirin.
Baconları hamurun
üzerine yayın, üzerine yumurta karışımını döküp 40 dakika pişirin.
Kiş altın sarısı- hamur iyice pişmiş-olmalı ki kalıptan kolayca
çıksın.
Sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!
Yaban Mersini Soslu Kaju & Pikan Cevizli Granola
Malzemeler:
Krema İçin;
• 200 gr Kaju
• 350-400 ml Badem ya da Kaju Sütü
• 1 çay kaşığı Vanilya Özütü
• Yarım çay kaşığı Toz Tarçın
• 4 yemek kaşığı Akçaağaç Şurubu
• 3-4 adet Hurma
• 1 Tutam Himalaya Tuzu
Granola için;
• 100 gr Pikan Cevizi
• 100gr Fındık
• 3 yemek kaşığı Akçaağaç Şurubu
• 1 çay kaşığı Vanilya Özütü
• Yarım çay kaşığı Toz Tarçın
• Yarım çay kaşığı Himalaya Tuzu
Yaban Mersini Sosu için;
300 gr Yaban Mersini
3 yemek kaşığı Su
3 yemek kaşığı Akçaağaç Şurubu
Yapılışı:
Kajuları en az 2 saat veya gece boyunca suda bekletin.
Daha
sonra bir süzgeçte iyice yıkayın ve süzün.
Krema için
gereken diğer malzemeler ile birlikte güçlü bir blender ile
karışım pürüzsüz ve krema halini alıncaya kadar yüksek
hızda en az 8-10 dakika karıştırın.
Büyük bir kaba koyun ve
en az 2 saat üstü kapalı şekilde buzdolabında bekletin.
Granola için fırınınızı önceden 170 derece ısıtın.
Pikan cevizlerini ve fıstıkları kabaca doğrayın, bir kaba
koyun ve kalan malzemeler ile karıştırın.
Fırın kâğıdı sermiş
olduğunuz tepsiye eşit şekilde yayın ve 14-16 dakika altın
sarısı rengini alana kadar fırında pişirin.
Piştikten sonra
soğumaya bırakın ve küçük parçalara bölün.
Yaban mersini sosu için tüm malzemeleri bir kaba koyun, 1
kez kaynatın, iyice karıştırın ve düşük ısıda yaklaşık 10
dakika pişirin.
Bir tabağa 2-3 yemek kaşığı sıcak yaban
mersininden alın, kremayı ekleyin ve üzerini granola, taze
yaban mersini ve limon kekik yaprakları ile süsleyin.
Hemen
ya da soğuttuktan sonra tüketin.
Öneri: Granola sıkıca
kapatılan bir kavanoz içerisinde buzdolabında bir hafta
kadar saklanabilir.
Herkesin beğeneceği bir aperatif ya da ara öğün olarak
harika!
Afiyet Olsun!
Le Creuset ile Doğanın Lezzeti Mutfaklarınızda
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Nisan 18, 2018
Rating:
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Nisan 18, 2018
Rating:



Hiç yorum yok