ÇİKOLATALI PASKALYA

Yeni bir yıla sevdikleriniz ile birlikte adım atacağınız yılbaşı akşamına özel hamur işi lezzetlerinin yer aldığı bir sofra hazırlamak ister misiniz? 


Cevabınız evet ise Yuva’nın birbirinden leziz tariflerini uygulayarak sofranızı zenginleştirebilirsiniz. İşte, Yuva’nın yılbaşı sofraları için özel tarifleri…  

ÇİKOLATALI PASKALYA  
Malzemeler : 
• 1 Paket Yuva 42 gr yaş maya veya 1 paket Yuva 11 gr instant kuru maya • 4,5 su bardağı un (500 g) • 1,5 çay bardağı ılık süt (172,5 g) • 2 yumurta • 100 g tereyağ veya margarin (eritilmiş soğutulmuş) • 1 çay bardağı toz şeker (100 g) • 1 çay kaşığı tuz (5 g) • 2 çay kaşığı mahlep İç Malzeme: • 1 su bardağı damla çikolata Üzeri İçin: • File fındık ya da damla çikolata • 1 adet yumurta  

Hazırlanışı: Un, maya, ılık süt, yumurta, toz şeker, tuz ve mahlebi karıştırın. Eritilmiş ve soğutulmuş margarin ilave edin ve homojen bir hamur olana kadar yoğurun. Hamurun üzerini örterek sıcak bir ortamda 20 dakika dinlendirin. 

Hamurdan portakal büyüklüğünde (150 g) bezeler yapın. Bu yapılan bezelerin her birini 3 parçaya bölerek tek tek uzun kalın çubuk şeklinde açın. Uzunlamasına içlerine damla çikolata yerleştirin. Düzgünce bu çubukları kapatarak rulo gibi yuvarlayın. 

Üç parçayı bu şekilde yaptıktan sonra saç örgüsü şeklinde örün. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Mayalanması için yağlanmış tepsiye dizin ve sıcak bir ortamda iki kat kabarana kadar (1-1,5 saat) bekletin. 

Mayalanan paskalyaların üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürün. Arzuya göre üzerine damla çikolata veya file fındık serperek önceden ısıtılmış 170-180°C’lik fırında 15-20 dakika pişirin.
ÇİKOLATALI PASKALYA ÇİKOLATALI PASKALYA Reviewed by gastronotunmutfagi on Aralık 15, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok