Gül Tatlısı
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta
Yarım paket margarin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için;
Ceviz ve tarçın
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su çeyrek limon
Yapılışı:
Tüm malzemeler bir kaba konarak yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un, hamurda ceviz büyüklüğünde koparılıp yuvarlatın.
Biraz açılıp dört kenarına çizik atın.
Tam ortaya ceviz ve tarçın karışımı dökülerek gül şekline gelecek şekilde yaprakları birleştirin.
Bu bütün hamur bitene kadar aynı şekil devam edilir.
180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Daha önce pişirilmiş ve soğutulmuş şerbette fırından çıkınca üzerine boşaltın.
Afiyet olsun.
Gül Tatlısı
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 26, 2022
Rating:

Hiç yorum yok