Fettucini Alfredo (Makarna)




Malzemeler:
1 paket yumurtalı fettuchini makarna 
2 yemek kaşığı tereyağı 
300 gram tavuk göğsü 
100 gram mantar 
3 diş sarımsak 
1 su bardağı krema 
Çeyrek demet fesleğen 
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 
Çeyrek çay kaşığı kaya tuzu
  



Yapılışı:
Derin bir tencerede zentinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu kaynatın. 

Fettuchini makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-12 dakika arasında haşlayın.

Makarnanın sosu için; üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka doğrayın. 

Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler (jülyen) halinde kesin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin.

Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik kesin ve ayrı bir kenarda bekletin.

Tereyağını derin bir sos tavasında kızdırın. 

Doğranmış mantarları ekleyip, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin. 



Sarımsakları katın.

Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün.
Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktarın. 

Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın. 

Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.
Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. 

Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı, rendelenmiş parmesan peyniri eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun.

Fettucini Alfredo (Makarna) Fettucini Alfredo (Makarna) Reviewed by gastronotunmutfagi on Şubat 28, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok