Fettucini Alfredo (Makarna)
Malzemeler:
1 paket yumurtalı fettuchini
makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
300 gram tavuk göğsü
100 gram mantar
3 diş sarımsak
1 su bardağı krema
Çeyrek demet fesleğen
Yarım su bardağı rendelenmiş
parmesan peyniri
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş
tane karabiber
Çeyrek çay kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
Derin bir tencerede zentinyağı ve tuz ilave ettiğiniz suyu
kaynatın.
Fettuchini makarnaları ekleyip, damak tadınıza göre 8-12 dakika
arasında haşlayın.
Makarnanın sosu için; üzerlerini nemli bir bezle temizlediğiniz
mantarları halka halka doğrayın.
Tavuk göğüs etini uzun ince şeritler (jülyen)
halinde kesin. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle lezzetlendirin.
Sarımsakları rendeleyin. Fesleğenleri incecik kesin ve ayrı
bir kenarda bekletin.
Tereyağını derin bir sos tavasında kızdırın.
Doğranmış
mantarları ekleyip, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.
Sarımsakları katın.
Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini ilave edin ve
renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün.
Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos
tavasına aktarın.
Lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın.
Kısık ateşte 5
dakika kadar kaynatın.
Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos
tenceresine alın.
Sosu ile yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı, rendelenmiş
parmesan peyniri eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun.
Fettucini Alfredo (Makarna)
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Şubat 28, 2024
Rating:
Hiç yorum yok