Zeytinyağlı Kabak Dizme
Malzemeler:
2 adet kabak
1-2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
4 diş sarımsak
Kekik
Kaya tuzu
Karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı:
Domatesleri kabak iriliğinde dilimleyin.
Kabakları soymadan kibrit çöpü kalınlığında dilimleyin.
Daha sonra da soğanları dilimleyin.
Borcam içerisine önce köşe kısımlarından başlayarak kabaklar sırası ile hafif yan yatırarak dizin.
Daha sonra orta kısımlara soğan ve domates sıralı şekilde dizin.
Sarımsakları soyun ve ince şekilde kıyın.
İnce halkalar olacak şekilde kapya biberleri de doğrayıp borcam üzerine dağıtarak yerleştirin.
Daha sonra tuz, karabiber, kekik serpin ve zeytinyağı gezdirin.
Öncelikle kurumaması için üzerini folyo ile kapatın ve önceden ısıtılan 190 derece fırında yarım saat pişirin.
Daha sonra dilerseniz üzerine kaşar rendesi de ekleyerek 15 dakika da folyosuz pişirin.
Azıcık sebzelerin üst kısmı kızarsın.
Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Kabak Dizme
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Mart 07, 2024
Rating:
Hiç yorum yok