Zeytinyağlı Kabak Dizme

Malzemeler:
2 adet kabak 
1-2 adet domates 
1 adet kuru soğan 
1 adet kırmızı biber 
4 diş sarımsak 
Kekik 
Kaya tuzu 
Karabiber 
Zeytinyağı



Yapılışı:
Domatesleri kabak iriliğinde dilimleyin

Kabakları soymadan kibrit çöpü kalınlığında dilimleyin. 

Daha sonra da soğanları dilimleyin. 

Borcam içerisine önce köşe kısımlarından başlayarak kabaklar sırası ile hafif yan yatırarak dizin. 

Daha sonra orta kısımlara soğan ve domates sıralı şekilde dizin. 



Sarımsakları soyun ve ince şekilde kıyın.

İnce halkalar olacak şekilde kapya biberleri de doğrayıp borcam üzerine dağıtarak yerleştirin. 

Daha sonra tuz, karabiber, kekik serpin ve zeytinyağı gezdirin. 

Öncelikle kurumaması için üzerini folyo ile kapatın ve önceden ısıtılan 190 derece fırında yarım saat pişirin. 

Daha sonra dilerseniz üzerine kaşar rendesi de ekleyerek 15 dakika da folyosuz pişirin.

Azıcık sebzelerin üst kısmı kızarsın. 

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Kabak Dizme Zeytinyağlı Kabak Dizme Reviewed by gastronotunmutfagi on Mart 07, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok